fbpx
В Україні створили нову оптико-прицільну станцію

В Україні створили нову оптико-прицільну станцію

Ізюмський приладобудівний завод ОПК Укроборонпром

Під час виставки-презентації науково-технічних розробок і технологій установ НАН України «Наука – обороні та безпеці держави», присвячену ювілейній даті – 100-річчю заснування Національної академії наук України Ізюмський приладобудівний завод представив нову розробку – вітчизняну оптико-прицільну станцію ОПСН-И.

Про це повідомляє Український мілітарний портал

Призначена для візуального телеспостереження, вибору і супроводу цілі навідником, визначення дальності до цілі, формування на програмній відстані лазерного інформаційного поля управління протитанковою ракетою.

ОПСН-И має:

• телевізійний канал
• тепловійзійний канал
• лазерний канал управління
• лазерний далекомір

Прилад є складовою частиною системи управління вогнем наземних, повітряних та морських систем.

Декілька років раніше в Україні було представлено інший аналогічний прилад – ПМ-ЛКТ виробництва підприємства “Фотоприлад” з міста Черкаси:

У 2017 році ПМ-ЛКТ проходив випробування у складі комплексу 524Р на борту гелікоптера Мі-8МСБ-В. Окрім підприємства розробника та замовника у випробуваннях також приймали участь представники виробників керованих ракет – ДП ДККБ «Луч», гвинтокрилів – АТ «Мотор Січ» та ДНВЦ ЗС України.

Комплекс керованого озброєння 524Р з ракетою РК-2В забезпечує дальність виявлення цілі типу танк до 10 км, а ракета здатна вражати цілі на дальності до 7,5 км.

Нещодавно були проведені випробування цього комплексу з пусками ракетного комплексу «Бар’єр-В», розробки та виробництва КБ «Луч»:

Ізюмський приладобудівний завод ОПК Укроборонпром