fbpx
Десантно-штурмові війська отримали 33 ББМ “Козак-2”

Десантно-штурмові війська отримали 33 ББМ “Козак-2”

«Козак-2» 95 бригада ДШВ Десантно-штурмові війська (ДШВ) НВО «Практика»

Десантно-штурмові війська отримали в своє розпорядження 33 автомобілі ББМ “Козак-2” (виробник НВО “Практика”). В цьому можна переконатися за допомогою фото. На передачі була “коробка” яка складалася з трьох рядів по 11 машин в ряді.

Невідомо, чи весь комплект отримає одна військова частина ДШВ. Втім, якщо це так, то користувачем техніки стане 95 бригада. Боєць саме цього підрозділу в якості екіпажу сьогодні був присутнім на церемонії, про що свідчить шеврон.


Прикметно, що тижнем раніше Міністерство оборони повідомляло про випробування ББМ “Козак-2” на Житомирському полігоні. Тоді машина була обстріляна зі снайперської гвинтівки СВД.

ББМ “Козак-2” серійно випускається з липня 2015 року. Користувачами є Національна гвардія України та Державна прикордонна служба. Перші 10 машин Міністерство оборони отримало в 2017 році.

Призначений для перевезення особового складу, зразків озброєння, військових вантажів і майна всіма типами доріг і місцевості; проведення тактичних операцій, таких як патрулювання, супроводу транспортних засобів під час виконання спеціальних завдань; передачі розпоряджень і забезпечення зв’язку; вогневої підтримки особового складу в бою, а також для захисту екіпажу і вантажу, особового складу від вогню стрілецької зброї калібром 7,62 мм, осколків боєприпасів і мін.

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ
Колісна формула 4х4
Повна маса 15000 кг.
Двигун дизельний
Робочий обєм 5,9 л
Потужність двигуна 280 к.с.
Максимальний крутний момент 950 Н*м
Коробка передач ZF механічна
Кількість швидкостей 6 + 1
Балістичний захист за ДСТУ 3975 ПЗСА-5
Протимінний захист за STANAG 4569  2a, 2b (6 кг.)
Екіпаж, чол. до 10

 

«Козак-2» 95 бригада ДШВ Десантно-штурмові війська (ДШВ) НВО «Практика»