fbpx
Бригада негайного реагування нарешті пострибала

Бригада негайного реагування нарешті пострибала

95 бригада ДШВ Десантно-штурмові війська (ДШВ) ЗСУ Україна

Сьогодні, 7 квітня, вперше у цьому навчальному році (!) воїни-аеромобілісти 95-ї окремої аеромобільної бригади 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України здійснили стрибки з парашутом в рамках виконання програми стрибкової підготовки.

Починаючи з 1 грудня минулого року – початку нового 2009-го навчального року –  воїни у “блакитних беретах” з Житомира з нетерпінням очікували початку виконання програми стрибкової підготовки. Але із-за недостатнього рівня фінансування заходів бойової підготовки і, як наслідок, відсутності пально-мастильних матеріалів, десантникам доводилося відточувати свою майстерність лише на повітряно-десантному комплексі.

Як тільки до 3-го полку армійської авіації 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України, що дислокується на Львівщині, надійшло паливо, одразу для забезпечення стрибків воїнів-десантників на Житомирщину вилетів екіпаж вертольота Мі-8МТ під командуванням підполковника Віктора Добрянського.

І сьогодні, починаючи з 7-ї години ранку, Мі-8МТ зробив 20 підйомів у повітря і небо над 240-м Центром підготовки підрозділів 318 разів “розквітало” білосніжними куполами. Саме стільки стрибків з висоти 600 метрів сьогодні здійснили офіцери та військовослужбовці-контрактники аеромобільного з’єднання.

До речі, командиром 95-ї окремої аеромобільної бригади полковником Олегом Гуляком, який здійснював безпосереднє керівництво стрибками, було прийнято рішення про рівномірне розподілення між усіма підрозділами з’єднання кількості стрибків.

– Ці перші в цьому році стрибки ми очікували з великим нетерпінням. Ніякі додаткові тренування на повітряно-десантному комплексі не можуть замінити десантнику відчуття справжнього свобідного падіння і бачити купол, що розкрився над головою. Ми дуже сподіваємося, що ці перші стрибки – лише початок і надалі нас очікує інтенсивне бойове навчання, – підкреслив командир 95-ї окремої аеромобільної бригади полковник Олег Гуляк.

95 бригада ДШВ Десантно-штурмові війська (ДШВ) ЗСУ Україна