fbpx
Будівництво корветів дозволить відновити військове суднобудування – гендиректор ЧСЗ

Будівництво корветів дозволить відновити військове суднобудування – гендиректор ЧСЗ

«Чорноморський суднобудівний завод» Суднобудування Україна

Будівництво корветів дозволить відновити в Україні військове суднобудування. Про це, спираючись на думку колективу підприємства, заявив генеральний директор державної акціонерної холдингової компанії “Чорноморський суднобудівний завод” Дмитро Мордовенко. У своїх листах до Президента України, Прем’єр-міністра, Голови Верховної Ради, Секретаря Ради національної безпеки і оборони України, т. в. о. міністра оборони трудовий колектив і адміністрація підприємства подякували за довіру і вибір ЧСЗ виконавцем державного оборонного замовлення з будівництва кораблів класу “корвет” для ВМС Збройних Сил України.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, конкурсна комісія Міноборони визначила переможцем Миколаївську ДАХК “ЧСЗ” у конкурсі з вибору виконавця держоборонзамовлення з будівництва кораблів класу “корвет”.

За вікову історію на Чорноморському суднобудівному заводі побудовано понад тисячу суден різних типів і призначень, у тому числі, понад двісті військових кораблів. Судна виробництва ЧСЗ користуються попитом у багатьох країнах світу, зокрема, Швеції, Болгарії, Румунії, Норвегії, Німеччини, Португалії, Індії, Греції. На сьогодні завод має професійний і технічний потенціал для виконання такого замовлення. Закладка головного корабля запланована на 2010 рік.

Конкурсні пропозиції оцінювалися за 19 критеріями, серед яких оснащення корабля сучасним озброєнням та радіоелектронними засобами.

УКРІНФОРМ 

«Чорноморський суднобудівний завод» Суднобудування Україна