fbpx
Військові Таїланду задоволені якістю української техніки та готові до продовження співробітництва

Військові Таїланду задоволені якістю української техніки та готові до продовження співробітництва

Як повідомляють кореспонденти podrobnosti.ua та телеканалу Інтер з виставки озброєнь в Таїланді, на даний час триває прийняття на озброєння армії та флоту Таїланду української техніки.

У країну вже надійшла партія українських БТР-3, а в наступному році Банкок одержить новітні танки “Оплот”. Загальна сума контракту більш ніж значна – півмільярда доларів. Не дивно, що українська продукція на місцевій виставці озброєнь у центрі уваги.

Геннадій Вівденко, кореспондент:

– Українські бронетранспортери проходять тест на справність зброї  перед прийманням у тайську армію. Кожна машина повинна зробити 50 пострілів без збоїв. До цього українська техніка плавала й ретельно оглядалася.

От бронетранспортери приймає другий піхотний батальйон королівської гвардії. На стрільбище 8 БТР-3 київського виробництва. Спека – понад 40 градусів на сонці. Офіцери ретельно заносять результати стрільб у блокноти. Таких машин на службі королівської армії в цілому вже 60. Представники українських оборонних підприємств визнають – тайські спеціалісти з приймання техніки суворі й справедливі.

Андрій Попхадзе, в.о. директора виробничого департаменту державного концерну “Укроборонпром”:

– Абсолютно ніяких потурань немає. Ніяких знижок на дружбу, співробітництво, тривалу роботу немає. Все приймання йде строго з інструкціями й технічними характеристиками машин.

Стрільби проходять у розташуванні військової частини поблизу міста Прітчан Бурі на півночі Таїланду. У Банкоку, столиці країни, на міжнародній виставці озброєнь український БТР в центрі уваги.

Суванатат Сукумпол, міністр оборони Таїланду:

– Українські БТР хороші, тому ми їх і купуємо. Мене цікавить вся українська оборонна продукція, адже я міністр оборони! У цілому, ми можемо говорити про стратегічне партнерство між Таїландом і Україною, і починаємо його з армії.

Сума оборонного замовлення Україні від армії й флоту Таїланду на танки “Оплот” і БТР-3 досягає півмільярда доларів. І завантажує вітчизняний ВПК на 3 роки вперед. У виробництві тільки цього БТР беруть участь два десятки українських заводів. У військово-промисловому відомстві країни сподіваються – тайський інтерес викличе ланцюгову реакцію в сусідів.

Костянтин Майборода, в.о. директора департаменту дочірнього держпідприємства концерну “Укроборонпром”:

– Тайці адекватно оцінюють наші можливості – вони вважають, що співвідношення ціна-якість для них прийнятне. Якщо Таїланд купує, на нього подивиться Малайзія, на нього подивиться Індонезія, інші країни.

Після приймання БТР із другої піхотної дивізії королівської гвардії вертаються додому. Тайці вже встигли пристосувати українські нормативи до специфіки власної фізичної конституції тіла. В армії Таїланду вирішено – у десантному відсіку розміщати 13 бійців, замість 9 за українськими правилами.

Джерело: podrobnosti.ua, 6 березня