fbpx
Гриценко: Загроза поширення ваххабізму є, завдання СБУ – її локалізувати

Гриценко: Загроза поширення ваххабізму є, завдання СБУ – її локалізувати

Колишній міністр оборони України, голова комітету ВРУ з питань національної безпеки Анатолій Гриценко допускає, що в Україні існує загроза поширення ваххабізму.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

“Але СБУ, як структура, яка відповідає за безпеку держави, здійснює моніторинг цих загроз. Не можу сказати, що картина в нас красива і у нас таких загроз немає. Вони є. Але для того і працюють державні органи, щоб їх локалізовувати ще на етапі, коли вони не доходять до небезпечної маніфестації. Це та сфера, про яку краще менше говорити, а більше забезпечувати недопущення таких загроз кропіткою роботою”, – зазначив депутат.

Гриценко зауважив, що президенту Чечні Рамзану Кадирову потрібно спілкуватися з психіатрами. “А не втручатися в діяльність України і давати свої не виважені оцінки”, – додав він.

“За останній місяць пан Кадиров робить не першу заяву стосовно України. Причому в такому досить недружньому тоні. Він говорив, що можна прогнозувати вирішення питань з Україною військовими засобами. Я хочу сказати, що від імені російської держави такі заяви, які можуть свідчити про оцінки, пріоритети і напрямки співпраці, може робити тільки три особи. Це президент, прем’єр і міністр закордонних справ Росії. Кадиров до таких не належить”, – пояснив екс-міністр.

Нагадаємо, президент Чечні Рамзан Кадиров вважає, що Україні можуть створити загрозу ваххабіти – представники релігійно-політичного руху в ісламі, з яким бореться його влада.

“Ця зараза (ваххабізм) поширюється по всьому світу. І в Україні теж. У вас ваххабітів більше, ніж у Чечні”, – зауважив він.