fbpx
Естонська армія буде придушувати безпорядки

Естонська армія буде придушувати безпорядки

Естонія Європа Світ

Парламент Естонії ухвалив норму, згідно з якою дозволяється застосовувати війська та воєнізовану організацію Кайтселііт для придушення масових заворушень населення. Відповідну поправку внесено в закон про надзвичайний стан. Мотивація, висловлена у пояснювальній записці до законопроекту: тривалі і масштабні заворушення з акціями насильства можуть принести серйозну шкоду і загрожувати конституційному ладу.

За поправку проголосували 54 депутати зі 101. Тепер, сили оборони і Кайтселііту можуть бути застосовані з дозволу виконавчої влади країни. Війська дозволено застосовувати в разі насильницьких спроб повалення конституційного ладу, терористичних дій, колективних акцій насильства, насильної ізоляції якого-небудь регіону Естонії.

Нагадаємо, поправки почали розроблятися міністерством юстиції після того, як у квітні 2007-го року в Естонії вибухнули масові заворушення через рішення уряду почати розкопки захоронення радянських воїнів біля пам’ятника Воїну-визволителю на Тинісмягі і перенести монумент з центра міста. Під час сутичок з поліцією тоді затримали сотні людей, інші дістали поранення.

Джерело – Кореспондент

Естонія Європа Світ