fbpx
Завтра телеміст Львів-Харків присвячений проблемі оборони

Завтра телеміст Львів-Харків присвячений проблемі оборони

У вівторок, 23 лютого, з 19.00 до 20.00 вперше за часи незалежності, спеціально до Дня Захисника Вітчизни між двома містами – Харковом і Львовом відбудеться телеміст на тему: “Збройні сили України: минуле, сучасне, майбутнє”. Цей захід було організовано за ініціативи Регіональних медіа-центрів Міністерства оборони України, розташованих у Харкові та Львові, а також двох державних телерадіокомпаній. Пряму трансляцію телемосту зможуть побачити усі мешканці двох великих регіонів України на телеканалах: на Харківщині – Харківської обласної державної телерадіокомпанії та у Львівській області – Львівської обласної державної телерадіокомпанії.

 

Зокрема, протягом однієї години у найзручнішій ефірний час, у двох студіях зберуться представники ветеранських організацій, діючі військовослужбовці, курсанти та ліцеїсти військових навчальних закладів, аби обговорити широкий спектр питань обороноздатності нашої країни та тематику військово-патріотичного виховання. Так, в телестудію Харківської обласної державної телерадіокомпанії для участі у телемості запрошено генерального конструктора з будівництва бронетанкової техніки і артилерійських систем начальника КП ХКБМ імені О.Морозова, Героя України генерал-лейтенанта Михайла Борисюка, начальника Харківського військового гарнізону учасника бойових дій в Афганістані полковника Олексія Середу, начальника відділу оборонної та мобілізаційної роботи облдержадміністрації Валерія Андреєва, командира зенітного ракетного полку полковника Костянтина Закутіна, начальника Регіонального медіа-центру Міністерства оборони України підполковника Мирона Сидора, начальника Харківського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою полковника Сергія Городецького, курсантів та викладачів Харківського університету Повітряних Сил, а також представників громадських та ветеранських організацій.

До телестудії Львівської ОДТРК завітають заступник командувача Західного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України з логістики генерал-майор Сергій Ніколаєв, керівник прес-центру Західного ОК підполковник Олександр Поронюк, офіцер Регіонального медіа-центру Міністерства оборони України майор Анатолій Стельмах, начальник Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Роман Саляк, член Львівської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Анатолій Янков, військовий журналіст полковник запасу Микола Гуцуляк, військовий експерт підполковник Володимир Гулима, а також офіцери Львівського гарнізону, викладачі та курсанти Академії Сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного і ліцеїсти. По завершенню телемосту в телестудії Харківської обласної державної телерадіокомпанії за участю гостей та представників ЗМІ буде продовжено обговорення найактуальніших військово-патріотичних тем та майбутнього нашої армії. За ініціативою ведучої телепрограми журналіста Юлії Остапенко питання розділено на 3 блоки: допризовна робота з молоддю та військово-патріотичне виховання захисників Вітчизни; реформування Збройних Сил України; перспективи вітчизняного війська у світлі подальшого розвитку незалежної України. Журналісти Харківщини, які бажають взяти участь у телепередачі в Харківській обласній державній телерадіокомпанії, зможуть акредитуватися в Регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України (м. Харків) за телефонами: роб. (057) 370-30-17 або моб. (099) 9-333-577. Контактна особа – підполковник Мирон Сидор. У Львові акредитація місцевих журналістів проводиться за телефоном (067) 925-12-34. Контактна особа – підполковник Олександр Поронюк.