fbpx
КМУ затвердив план боротьби з ядерним тероризмом

КМУ затвердив план боротьби з ядерним тероризмом

Кабінет Міністрів Тероризм Україна

Кабінет Міністрів затвердив план дій, згідно з яким Україна братиме участь в Глобальній ініціативі щодо боротьби з актами ядерного тероризму на період до кінця 2010 року. План підготовки передбачає удосконалення законодавства України у сфері боротьби з незаконним обігом ядерних матеріалів та радіоактивних відходів, боротьби з тероризмом. 

Документом заплановано проведення контррозвідувальних, розвідувальних, оперативно-розшукових, режимних та інших заходів, спрямованих на запобігання, виявлення та припинення фактів незаконного переміщення через державний кордон, транзитного перевезення через територію України, обігу чи збуту ядерних матеріалів і радіоактивних відходів, компонентів ядерної зброї, які можуть бути застосовані для вчинення терористичних актів.

Постанова, зокрема, передбачає взаємодію та обмін інформацією із спеціальними службами, правоохоронними і митними органами іноземних держав та міжнародними організаціями з питань протидії транскордонним та міжнародним організованим злочинним угрупованням, діяльність яких пов’язана з незаконним поводженням з радіоактивними матеріалами.

Кабінет Міністрів Тероризм Україна