fbpx
Кузьмук: Для стабілізації ситуації в армії потрібно відповідне фінансування

Кузьмук: Для стабілізації ситуації в армії потрібно відповідне фінансування

Стабілізація ситуації в Збройних Силах України може продовжитись до 2012 року, і повинна бути забезпечена належним фінансуванням. Про це заявив нардеп від ПР, екс-міністр оборони України Олександр Кузьмук.

«Стабілізація ситуації в Збройних Силах України повинна здійснюватися не тільки протягом 2010 року, а і 2011, а може і 2012 рр.. Але вона повинна бути обов’язково забезпечена фінансуванням на належному рівні. Бюджет має бути сформовано таким чином, щоб було виконано завдання Президента, поставлене їм на РНБО », – стверджує він.

Він нагадав, що профільний комітет ВРУ з нацбезпеки і оборони, обов’язково розглядатиме проект Держбюджету на 2011 рік. «Я переконаний, що наш комітет буде підтримувати Збройні Сили, відстоювати хоча б мінімальний рівень фінансування. Звичайно, фінансування армії на рівні 2,5% ВВП в нинішній ситуації не реально. Але сьогодні вкрай необхідне фінансування в обсязі близько 18 мільярдів гривень », – резюмував Кузьмук.

Нагадаємо, що міністр оборони М.Єжель заявив про те , що видатки на оборону у 2011 році мають становити 13,6 мільярдів гривень.