fbpx
Музей авіатехніки під Харковом хочуть пустити на металобрухт

Музей авіатехніки під Харковом хочуть пустити на металобрухт

Під Харковом може зникнути єдиний в регіоні музей авіатехніки. Він розташований на аеродромі в селищі Коротич прямо під відкритим небом. Техніка належить Університету повітряних сил. У Харківському аероклубі заявляють, що вуз надумав забрати літаки, щоб просто розпиляти на металобрухт. За словами начальника Харківського аероклубу Сергія Філатова, в музеї нараховується чотири літаки і два вертольоти. Бажаючі можуть безкоштовно подивитися на машини і навіть забратися всередину.

«Прийти – помацати, що літак – залізний, це для молоді набагато переконливіше, ніж показувати картинки і розповідати, чому літак літає, а крилами не махає. Приходило дуже багато колишніх військових льотчиків, у яких все життя пов’язана з цими літаками. Музей користувався величезною популярністю », – зазначив Філатов. Він також повідомив, що техніка належить харківському Університету повітряних сил Івана Кожедуба. Літаки та вертольоти два роки тому військові передали аероклубу.

Договір про зберігання техніки закінчився, а продовжувати його військові не поспішають. «Подальша доля їх сумна. Або продадуть кудись, але з огляду на їхній стан, навряд чи знайдеться покупець, який заплатить більше, ніж за ціною металобрухту. Або ж поріжуть на металобрухт з часом, тому як зберігати – це кошти, обслуговувати – кошти », – говорить Фіталов.

У телефонній розмові побоювання Філатова підтвердив ректор Університету повітряних сил Віктор Ткаченко. За його словами, чотири літаки і два вертольоти вузу справді не потрібні і підуть на металобрухт. Але Ткаченко також зазначив, що аероклуб може продовжити договір оренди техніки. Потрібно всього лише отримати згоду Міністерства оборони. Філатов впевнений, що переадресація на Міноборони – лише спроба пустити аероклуб по довгому і практично непрохідному бюрократичному колу.

Крила