fbpx
Міністр оборони закликає розширити права бундесверу

Міністр оборони закликає розширити права бундесверу

Бундесвер Європа Німеччина Світ

Міністр оборони ФРН Франц Йозеф Юнг (Franz Josef Jung) висловився за внесення змін до конституції, з метою надати бундесверу ширші права при проведенні операцій із звільнення заручників. “Нам слід подумати про зміну конституції, яка дасть змогу бундесверові вживати заходи, коли до справи не може підключитися поліція”, – сказав Юнг в інтерв’ю газеті Bild am Sonntag, коментуючи інцидент з недавно звільненим німецьким суховантажем Hansa Stavanger.

За словами Юнга, таке може статися, коли поліція не має можливості швидко прибути на місце події. У випадку із захопленням сомалійськими піратами судна Hansa Stavanger ситуація вже давно загострилася, перш ніж поліція була готова розпочати операцію в районі Африканського Рогу, нагадав міністр.

За конституцією ФРН, відповідальність за звільнення заручників несе поліція. Франц Йозеф Юнг вважає, що необхідно внести поправку, яка дозволить бундесверу брати участь у таких операціях як усередині Німеччини, так і за її межами. Міністр оборони має намір внести цю тему на порядок денний після виборів в бундестаг, які мають відбутись у вересні .

Deutsche Welle

Бундесвер Європа Німеччина Світ