fbpx
На авіашоу в Польщі розбився винищувач

На авіашоу в Польщі розбився винищувач

Авіаінциденти Авіація Білорусь ВПС Білорусі Польща Світ Су-27

Сьогодні на авіашоу в польському місті Радом розбився білоруський винищувач Су-27, повідомляє РІА “Новості” із посиланням на польські ЗМІ. За попередньою інформацією, літак впав далеко від зони, в якій знаходилися глядачі. Доля пілота невідома. Агентство Рейтер передає, що телебачення показало, як літак перекинувся в повітрі, а потім впав за деревами. На горизонті після цього з’явилася чорна хмара диму. Подробиці авіакатастрофи доки не повідомляються.

 

“Поки немає офіційного підтвердження, але по неофіційних повідомленнях обидва пілоти загинули”, – передає телеканал новин Tvn24. Міноборони Росії в разі відповідного запиту білоруської сторони допоможе в розслідуванні причин авіакатастрофи, повідомив “РІА Новості” джерело в російському оборонному відомстві.

Після аварії авіашоу було призупинене.

Су-27 (по кодуванню НАТО: Flanker – “Удар у фланг”) – радянський/російський багатоцільовий високоманеврений всепогодний винищувач-перехоплювач.

Винищувач Су-27 визнаний одним з кращих бойових літаків минулого століття за підсумками голосування, яке провів на своєму сайті авторитетний міжнародний журнал Flight International. Розроблений в ОКБ Сухого. Головний конструктор Су-27 – Михайло Симонов. Перший політ зробив 20 травня 1977 року. Серійне виробництво було розгорнуте на авіазаводі ім. Ю.А. Гагаріна в Комсомольску-на-Амурі в 1982 році. У 1984 році винищувач під позначенням Су-27 прийнятий на озброєння Радянської Армії. Вперше продемонстрований публіці в червні 1989 року на авіасалоні в Ле-бурже.

Основне бойове використання – важкий винищувач-перехоплювач великого радіусу дії, літак завоювання переваги в повітрі. На основі Су-27 розроблена велика кількість модифікацій: учбово-бойовий Су-27УБ, палубний винищувач Су-33 і його учбово-бойова модифікація Су-33УБ, багатоцільові винищувачі Су-30, Су-35 і Су-37, а також фронтовий бомбардувальник Су-34 та інші.

На даний момент Су-27 є одним з основних літаків ВПС Росії, перебуває на озброєнні в Україні, країнах СНД, Індії, Китаї і інших країнах.

Авіаінциденти Авіація Білорусь ВПС Білорусі Польща Світ Су-27