fbpx
На Хмельниччині військовослужбовці окремого полку спеціального призначення виконують стрибки з парашутом.

На Хмельниччині військовослужбовці окремого полку спеціального призначення виконують стрибки з парашутом.

Військовослужбовці окремого полку спеціального призначення Сухопутних військ ЗС України, який дислокується на Хмельниччині, згідно з планом бойової підготовки частини, розпочинають стрибкову підготовку в рамках виконання стрибкової програми за 2010 рік.

Як повідомив керівник виконання стрибків командир полку підполковник Василь Денисюк, до початку практичного виконання стрибків з особовим складом було проведено низку теоретичних і практичних занять. Значна увага при виконанні стрибків зосереджуватиметься на посиленні заходів безпеки.

– Лише сьогодні, у перший день практичних занять з повітряно-десантної підготовки, на тактичному полі частини буде здійснено 10 підйомів вертольота Мі-8МТ і виконано 160 стрибків особовим складом. Водночас розвідувальні групи загонів виконуватимуть спеціальні завдання шляхом десантування в тил умовного противника з повітря, – зауважив підполковник Василь Денисюк.

У свою чергу, начальник повітрянодесантної служби окремого полку спецпризначення майор Олег Фролов зазначив, що практичні заняття триватимуть до 30 липня.

– У цей період весь особовий склад частини братиме участь у виконані річної програми на 2010 рік, – розповів майор Олег Фролов. – За майже три тижні ми плануємо виконати понад 2 тисячі 600 стрибків. Важливо, що разом з контрактниками і офіцерами свої перші у житті стрибки зможуть виконати і майже дві сотні військовослужбовців строкової служби минулорічного осіннього призову та призову “Весна – 2010”.