fbpx
Прем’єр Таїланду заявила, що Бангкок пишається потужними БТР українського виробництва (ВІДЕО)

Прем’єр Таїланду заявила, що Бангкок пишається потужними БТР українського виробництва (ВІДЕО)

Світ

Уряд Таїланду задоволений виконаннями двостороннього військово-технічного співробітництва з Україною і відзначає відмінні характеристики бронетехніки, поставленої для тайської армії.

Як пишуть місцеві ЗМІ, вироблені в Україну БТР-3Е1 продемонстрували блискучі результати в ході 14-тих двосторонніх щорічних спільних навчань збройних сил Таїланду та Сінгапуру, що пройшли з 20 березня по 5 квітня (Див. ВІДЕО)

В рамках навчань відпрацьовувалися принципи взаємодії моторизованої піхоти.Навчання завершилися стрільбами з різних систем озброєнь. В змаганнях по вісім машин від кожної сторони українські БТР-3Е1 перевершили сінгапурський БТР Terrex за всіма показниками.

Як зазначила у ході церемонії закриття навчань прем’єр-міністр Таїланду Йінглак Чинават, “ми задоволені нашою співпрацею з Укроборонпромом і в цілому з Україноною, яка є одним з провідних світових виробників бронетехніки”. Він зазначив, що Таїланд “пишається потужними і надійними БТР-3Е1 українського виробництва”.

Як повідомлялося, обсяг укладених у 2006-2011 роках і реалізованих сьогодні контрактів на поставку тайцям української бронетехніки, зокрема БТР-3Е1 і ОБТ Оплот-М, перевищує $ 0,5 млрд.

За даними з відкритих джерел, оборонний бюджет Таїланду в 2012 році оцінюється в $ 5,5 млрд (1,4% ВВП). У 2013 році уряд країни планує збільшити оборонні витрати на 10%.

КореспонденТ.нет

Матеріали по темі:

ДП «Завод ім. В.О.Малишева» розпочало виконання контракту на поставку танків «Оплот» у Таїланд

Члени військової делегації Королівства Таїланд ознайомилися з бойовими можливостями українського танка “Оплот”

Військові Таїланду задоволені якістю української техніки та готові до продовження співробітництва

Україна з 5 по 8 березня 2012 року братиме участь у Міжнародній оборонній виставці «Defense & Security 2012» (м. Банкок, Таїланд)

Світ