fbpx
Підрозділ Ігоря Киналя попрощався з бойовим прапором

Підрозділ Ігоря Киналя попрощався з бойовим прапором

Міністерство внутрішніх справ розформувало свій спеціальний миротворчий підрозділ у Косово. Як повідомив начальник спеціального миротворчого центру Київського Національного університету внутрішніх справ Андрій Сачаво, в четвер відбувся ритуал прощання з прапором спеціального миротворчого підрозділу МВС в Косово. За його словами, миротворчий контингент завершив виконання поставлених завдань і в грудні 2008 року виведено основні сили контингенту, який складався зі 180 чоловік.

Крім того, він додав, що на сьогодні у Косово залишаються кілька представників МВС, які займаються вивозом майна відомства.

Нагадаємо, рік тому, 17 березня 2008 року, під час заворушень у Косовській Митровиці загинув український миротворець офіцер Внутрішніх Військ МВС Ігор Киналь, смертельно поранений гранатою, яку кинули демонстранти – противники незалежності Косово. Ще 20 бійців ВВ МВС було поранено тоді в результаті обстрілу бойовиками поліцейського посту.

На сьогодні співробітники МВС беруть участь у миротворчих місіях в Ліберії, Східному Тіморі, Конго, Судані, Грузії та інших країнах.

Джерело – Кореспондент