fbpx
СБУ скорочує генералів

СБУ скорочує генералів

Віктор Ющенко СБУ Указ Президента

Президент України Віктор Ющенко підписав Указ про «Питання Служби безпеки України», яким внесено зміни до кількох попередніх указів що стосуються організаційних і структурних питань СБУ.

Прийняття цього Указу сприятиме оптимізації системи управління структури СБУ. Зокрема, скорочуються зайві управлінські ланки і підрозділи, у т.ч. шість управлінь (будівельне, технічне тощо).

Значно скорочується кількість генеральських посад в Центральному управлінні СБУ – вдвічі (до початку реформування було 79 генеральських посад, передбачається залишити – 36). Таке скорочення надасть можливість переформатувати розподіл коштів на зарплатню, зокрема, перенаправити їх оперативним співробітникам.

Указ сприятиме також запобіганню необґрунтованим ресурсним витратам, пов’язаним із дублювання функцій в роботі окремих підрозділів: скорочуються кадрові підрозділи, режимно-секретні, підрозділи охорони об’єктів.

Передбачається також поступовий перехід до демілітаризації Служби через поступове заміщення військових посад цивільними. На сьогоднішній день серед семи членів Колегії СБУ (Голова і заступники) – 3 державних службовця. Передбачено, що усі керівні посади в СБУ (в Центральному апараті та регіональних управліннях можуть посідати державні службовці.

Указ також передбачає активізацію роботи з відновлення історичної пам’яті Українського народу та покращенню архівного забезпечення; сприятиме створенню необхідної науково-технічної бази для якісного проведення судових експертиз, організації наукового і правового розвитку СБУ.

Подальші організаційні заходи будуть здійснюватись після внесення Верховною Радою змін до Закону України «Про Службу безпеки України», до законів щодо боротьби з тероризмом, охорони державної таємниці, до кримінального та кримінально-процесуального кодексів України, прийняття законопроектів про державний контроль за використанням спеціальних технічних засобів та інших законодавчих актів, що підготовлені чи розробляються Службою безпеки України з урахуванням стандартів спеціальних служб країн Європейського Союзу і НАТО.

Прес-центр СБ України

Віктор Ющенко СБУ Указ Президента