fbpx
США озброять флот безпілотними гелікоптерами

США озброять флот безпілотними гелікоптерами

Військово-морські сили США отримають першу ескадрилью безпілотних гелікоптерів HUQ-1 Hydras. Як очікується, безпілотники будуть базуватися поки тільки на бойових кораблях – есмінцях і фрегатах.
Безпілотні гелікоптери  вперше стають на озброєння ВМС США. У складі ескадрильї будуть перебувати 28 безпілотних гелікоптера MQ-8 Fire Scout виробництва компанії “Нортроп-Грумман”. Це велика машина масою близько трьох тон.
У майбутньому ВМС мають намір закупити додатково близько 170 гвинтокрилих “дронів” меншого розміру. Вони призначені для бойових кораблів прибережної зони.
Основним призначенням безпілотників, як очікується, стане розвідка. Поки не відомо, чи будуть “дрони” оснащуватися озброєнням. На думку фахівців, в перспективі воно не виключено.
Управляти безпілотним гелікоптерами дозволять не тільки американським офіцерам, а й фахівцям старшого сержантського складу. Одним із завдань нової ескадрильї “Гідро” має стати навчання і підготовка льотного складу для пілотування нової техніки.
Відзначимо, що американські безпілотники досить часто завдають ударів по бойовикам, що діють на території ісламських республік. На початку вересня в результаті атаки безпілотника в центральному районі Ємену в місті Радда (Radda) провінції Ель-Бейда (al-Bayda) загинуло 13 осіб. А в липні в результаті удару американських безпілотників по Пакистану загинули, щонайменше, шестеро бойовиків. Напад стався в провінції Північний Вазірістан, в якій сильні позиції талібів.