fbpx
Сьогодні з ЧСЗ підпишуть контракт на будівництво корветів

Сьогодні з ЧСЗ підпишуть контракт на будівництво корветів

«Чорноморський суднобудівний завод» Корвет проекту 58250 Миколаїв Україна Флот

Сьогодні, 17 грудня, о 16.00 у Києві, у Центральному будинку офіцерів ЗС України, відбудеться церемонія підписання контракту між Міністерством оборони України та Державною акціонерною холдинговою компанією “Чорноморський суднобудівний завод” на будівництво кораблів класу “корвет” для потреб Збройних Сил України.

Довідка. Відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2009 року № 200-2 “Про основні показники державного оборонного замовлення на 2009 рік” Міністерством оборони України передбачається укладання у 2009 році державного контракту на будівництво кораблів класу “корвет” для потреб Збройних Сил України.

Згідно з вимогами Закону України “Про державне оборонне замовлення” та постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 1999 року № 2244 “Питання державного оборонного замовлення” Міністерством оборони України було організовано проведення процедури з вибору виконавця державного оборонного замовлення щодо будівництва кораблів класу “корвет”.

На підставі проведених Міністерством оборони України маркетингових досліджень та аналізу виробничих можливостей суднобудівних підприємств у ході проектування Казенним підприємством “Дослідно-проектний центр кораблебудування”, конкурсною комісією Міністерства оборони було затверджено процедуру вибору виконавця – закритий конкурс, відповідну конкурсну документацію та визначені можливі учасники конкурсу.

До участі у конкурсі було запрошено 5 суднобудівних підприємств, а саме: розташовані у Миколаєві Державне підприємство “Суднобудівний завод імені 61 комунара”, Державна акціонерна холдингова компанія “Чорноморський суднобудівний завод” та Відкрите акціонерне товариство “Вадан Ярд Океан”, а також Відкрите акціонерне товариство “Суднобудівний завод “Залів” з Керчі та Відкрите акціонерне товариство “Завод “Ленінська кузня” з Києва.

Відповідно до отриманих від підприємств заявок на участь у конкурсі, підприємствам була надана конкурсна документація. Від Відкритого акціонерного товариства “Вадан Ярд Океан” заявки на участь у конкурсі не надійшло. Розкриття конкурсних пропозицій відбулося 24 листопада 2009 року. Цього ж дня членами робочої групи Міністерства оборони України та представниками учасників конкурсу підписано Протокол розкриття конкурсних пропозицій.До участі у конкурсі були допущені усі підприємства, що надали пропозиції.

У період з 25 листопада до 2 грудня 2009 року експертною групою у кількості 9 осіб, до складу якої увійшли представники Міністерства оборони України, командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України та Казенного підприємства “Дослідно-проектний центр кораблебудування” – головної проектної організації України у галузі військового кораблебудування – здійснено розгляд та оцінку наданих конкурсних пропозицій. Надані до розгляду конкурсні пропозиції в цілому дали можливість здійснити оцінку конкурсних пропозицій за затвердженою та попередньо доведеною до учасників конкурсу методикою.

Оцінка конкурсних пропозицій здійснювалася за 19 критеріями, основними з яких є: застосування оптимального методу будівництва кораблів та типу будівельного місця, відповідність технологій запропонованому методу будівництва кораблів, відповідність організації робіт умовам будівництва корабля та можливості оснащення його сучасним озброєнням та радіоелектронними засобами відповідно до вимог поставщиків, відповідність площ та цехового обладнання запропонованому методу будівництва, відсоток технічної готовності корабля до моменту спуску на воду для подальшої добудови, спроможність виконання робіт з будівництва кораблів протягом шести місяців незалежно від бюджетного фінансування, оцінка рівня та наявності кадрового потенціалу, спроможності ключових спеціалізованих підрозділів тощо.

За результатами оцінки конкурсних пропозицій експертною групою було складено та 2 грудня 2009 року підписано протокол оцінки конкурсних пропозицій з подальшим наданням екземплярів цього документу учасниками конкурсу.

Експертною групою запропоновано конкурсній комісії Міністерства оборони України визначити переможцем конкурсу Державну акціонерну холдингову компанію “Чорноморський суднобудівний завод”, м. Миколаїв, яка за проведеною оцінкою набрала найбільшу кількість балів.

3 грудня 2009 року конкурсною комісією Міністерства оборони України затверджено результати проведення конкурсу з вибору виконавця державного оборонного замовлення щодо будівництва кораблів класу “корвет” та визначено переможцем конкурсу Державну акціонерну холдингову компанію “Чорноморський суднобудівний завод”, м. Миколаїв.

«Чорноморський суднобудівний завод» Корвет проекту 58250 Миколаїв Україна Флот