fbpx
У Грузії спроба військового заколоту. Учасники затримані.

У Грузії спроба військового заколоту. Учасники затримані.

Військовий переворот Грузія Кавказ Світ

Влада Грузії заявляє, що група військовослужбовців спробувала влаштувати заколот. Бронетанковий батальйон, дислокований на базі Мухровані за 30 кілометрів від Тбілісі, заявив про непокору. Про це, виступаючи по телебаченню, заявив міністр оборони Давид Сихарулідзе.

МВС Грузії затримало 13 цивільних осіб у справі про заколот в танковому батальйоні в Мухровані, а півтисячі військовослужбовців допитуються, про це йдеться в заяві міністерства. Прізвища затриманих не повідомляються.

За даними агентства “Новости-Грузия”, близько 500 військовослужбовців допитуються на території четвертої бригади Міноборони Грузії поблизу Тбілісі. Перед початком дізнання з військовослужбовцями зустрівся президент Грузії Михайло Саакашвілі, повідомила телекомпанія “Руставі-2”. “Краще сказати мені. Зараз ви дасте свідчення прокуророві, і краще поговорити зі мною, вашим головнокомандувачем”, – сказав Саакашвілі. За словами президента, йому цікаво, від кого чекав допомоги батальйон через два дні. За заявою Саакашвілі, в розмові з ним командир бригади Мамука Горгіашвілі згадував, що заколот мав би тривати два дні.

УНІАН

Військовий переворот Грузія Кавказ Світ