fbpx
У Львові проходить форум українських військових науковців

У Львові проходить форум українських військових науковців

ЗСУ Львів Україна ХКБМ ХНУПС

28–29 квітня Львів вдруге прийматиме учасників форуму українських військових науковців. У Львівському інституті Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Національного університету «Львівська політехніка» триватиме ІІ- Всеукраїнська науково-технічна конференція «Перспективи розвитку озброєння і військової техніки Сухопутних військ». Про це сьогодні, 27 квітня, ЗІК повідомили у Західному регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України.

Під час другого всеукраїнського форуму військових науковців учасники матимуть змогу обговорити результати власних наукових досліджень з питань озброєння, військової техніки та оборонних технологій, обмінятися досвідом наукової і науково-технічної діяльності та підготувати рекомендації щодо вирішення існуючих проблемних питань.

Кризові процеси у державі жодним чином не вплинули на активність представників військово-наукової думки. Зацікавленість в участі у науковому зібранні навіть збільшилась, у порівнянні з аналогічним заходом, який відбувався у минулому році. Відтак, запрошення було розіслано до 42 організацій, а виявили бажання взяти участь у конференції – 73 науково-дослідних установи. Із доповідями про власні доробки у сфері міліарних технологій перед колегами збираються близько 250 науковців.

Серед установ-учасників конференції будуть, зокрема, Казенне підприємство «Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О.О. Морозова»; Центральний науково-дослідний інститут озброєння і військової техніки ЗС України; Центральний науково-дослідний інститут Збройних Сил України; Вища атестаційна комісія України; Національний університет «Львівська політехніка»; Національна академія оборони України; Харківський університет Повітряних Сил імені І.Кожедуба; Вінницький національний технічний університет; Державне підприємство «Львівський науково-дослідний радіотехнічний інститут» Державний науково-випробувальний центр ЗС України тощо.

Особливим учасником конференції у Львівському інституті Сухопутних військ буде Герой України, Заслужений машинобудівельник України, доктор технічних наук, член-кореспондент НАНУ, генерал-лейтенант Михайло Борисюк генеральний конструктор по створенню бронетанкової техніки та артилерійських систем – начальник Казенного підприємства «Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О.О. Морозова». Перед науковим зібранням він має виступити із доповіддю «Современным вооруженным силам – современную бронетанковую технику и средства обучения», а також докладно розповісти про новий основний бойовий танк «Оплот» українського виробництва, розроблений на базі танку Т-80 УД.

Після загального пленарного засідання учасників конференції очікує робота у секціях. Для зручності роботи науковців визначено три основних напрямки: обговорюватимуть шляхи оснащення Сухопутних військ сучасним озброєнням і військовою технікою та навчально – тренувальними засобами; проблеми розробки нових та модернізації існуючих. Робота науковців у другій та третій секціях буде присвячена експлуатації, відновленню та утилізації озброєння і військової техніки Сухопутних військ, видам технічного забезпечення СВ ЗС України; новітнім формам і способам застосування підрозділів Сухопутних військ.

Також учасники матимуть нагоду ознайомитись з досягненнями у галузі озброєння і військової техніки. Свої вироби, зокрема представлять Державне підприємство «Львівський науково-дослідний радіотехнічний інститут», новинки вітчизняної парашутної техніки демонструватимуть фахівці Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України з міста Феодосія. Упродовж наукового заходу працюватимуть виставки літератури видавництв Львівської політехніки та ЛІСВ відповідно до тематики конференції.

Джерело – ЗІК

ЗСУ Львів Україна ХКБМ ХНУПС