fbpx
Уго Чавес закликав армію і народ Венесуели готуватися до війни з Колумбією

Уго Чавес закликав армію і народ Венесуели готуватися до війни з Колумбією

Венесуела Колумбія Латинська Америка Світ

Президент Венесуели Уго Чавес призвав військове командування країни підготуватися до вірогідного протистояння Колумбії. На його думку, Богота планує збільшити присутність США на своїй території, що загрожує безпеці Венесуели.

У.Чавес заявив, що “загроза проти нас наростає”, і призвав армію і народ бути готовими до захисту від нападу, передає Associated Press.

Нагадаємо, що конфлікт між Венесуелою і Колумбією розгорівся через шведську зброю, виявлену у колумбійських бойовиків з лівоекстремістського угрупування FARC. Богота вважає, що реактивні протитанкові гранатомети потрапили до бойовиків з Венесуели.

В даний час Колумбія також веде переговори з США про надання американцям в довготривале користування кілька військових баз на своїй території. Венесуела категорично заперечує проти збільшення військової присутності США в регіоні.

Раніше Каракас ввів економічні заходи відносно Колумбії. За словами У.Чавеса, він має намір відмовитися від імпорту з Колумбії 10 тис. автомобілів. Крім того, нафтові родовища Венесуели також будуть закриті для розробки колумбійськими компаніями.

Разом з тим варто відзначити, що позавчора У.Чавес несподівано розпорядився повернути до Колумбії венесуельського посла, відкликаного минулого тижня.

РБК 

Венесуела Колумбія Латинська Америка Світ