fbpx
У Євпаторії навчання зенітно-ракетних підрозідлів (ФОТО)

У Євпаторії навчання зенітно-ракетних підрозідлів (ФОТО)

ЗРК «Бук» Крим Навчання ПС ЗСУ Україна

Сьогодні, 8 жовтня, в Євпаторії комісія Генерального штабу Збройних Сил України завершила дводенну перевірку бойової та мобілізаційної готовності зенітного ракетного полку Повітряного командування “Південь” Повітряних Сил ЗС України.

В ході перевірки відпрацьовувалися питання приведення полку у вищі ступені бойової готовності, організації та здійснення маршу зенітним ракетним підрозділом в новий позиційний район, виконання обов’язків під час несення бойового чергування. Також перевірялися теоретичні та практичні навички особового складу полку.

Так, особовим складом зенітного ракетного дивізіону було здійснено марш двома колонами автомобільної та гусеничної техніки у визначений район. У новому позиційному районі було розгорнуто польовий табір з усіма його елементами.

З метою посилення охорони повітряного простору над навчальним районом, підрозділом частини було здійснено зенітно-ракетне прикриття суден Військово-Морських Сил ЗС України, угруповань військ під час десантування, організована протидія контрабандній поставці зброї незаконним збройним формуванням, доставці терористичних груп повітряним шляхом тощо.

– Завдяки наполегливості військовослужбовців підрозділу це завдання було виконано на високому професійному рівні, – зазначив заступник командира зенітного ракетного полку з озброєння підполковник Андрій Матвієнко.

А командир зенітного ракетного полку полковник Віктор Никонець відзначив чіткість і злагодженість дій військовослужбовців в ході маршу в новий позиційний район.

– Під час навчань військовослужбовці отримали практичні навички виконання поставлених завдань, що важливо в умовах обмеженого фінансування, – наголосив полковник Віктор Никонець.

ЗРК «Бук» Крим Навчання ПС ЗСУ Україна