fbpx
Франція погодилася продати Росії десантний корабель

Франція погодилася продати Росії десантний корабель

Франція дала принципову згоду на продаж Росії десантного корабля класу Mistral і розглядає її прохання про покупку ще трьох кораблів такого ж типу.

Про це у понеділок, 8 лютого, оголосило французьке міністерство оборони.

Якщо операція буде доведена до кінця, Франція стане першою з країн НАТО, яка продала Росії сучасну бойову техніку – причому не зважаючи на страхи сусідів, що побоюються посилення військової сили Москви.

Переговори про продаж вертольотоносця, здатного прийняти на борт до 450 десантників і 16 важких гвинтокрилів, тривали з літа минулого року.

Представник міністерства оборони Франції повідомив про продаж одного вертольотоносця і розповів, що Росія тепер хоче придбати ще три кораблі.

Влітку минулого року російське військове відомство повідомило про зацікавленість у покупці французького десантного корабля, а в листопаді Mistral навіть прибув у Санкт-Петербург. Західні  ЗМІ навіть нарекли цей візит  “оглядинами”.

Російські військові тоді заявляли, що якби подібне судно було у них під час конфлікту з Грузією у серпні минулого року, воно змогло б дійти до грузинських берегів протягом 40 хвилин, а не за 26 годин.

Корабель, вартість якого аналітики оцінюють у 300-500 млн. євро, здатний перевозити війська, вантажі, прийняти на борт до 450 десантників і 16 важких вертольотів, які можуть використовуватися для їхньої висадки на берег.

Україна, Грузія і деякі балтійські країни висловлювали побоювання, що Mistral збільшить потенційну загрозу, яка йде від Росії.

 

КорреспонденТ.net