fbpx
ФСБ розкрили завдання затриманого в Україні офіцера

ФСБ розкрили завдання затриманого в Україні офіцера

СБУ Україна ФСБ Росії Шпигунство

Центр громадських зв’язків ФСБ РФ підтвердив інформацію про те, що співробітник російської спецслужби затриманий на території України.

Про це повідомляє “Інтерфакс”.

При цьому представник ФСБ заявив, що “дії російської сторони носили у відповідний характер і були продиктовані збільшеною вербовочною активністю спецслужб України відносно російських громадян”.

За версією російської сторони, затриманий на Україні співробітник ФСБ був направлений туди для розробки українського агента Руслана Пилипенко. ФСБ називає Пилипенко співробітником Головного управління розвідки міністерства оборони України.

За даними відомства, 29 грудня 2009 року Пилипенко був затриманий на російському військовому об’єкті в Тирасполі “при здійсненні шпигунських дій”. У Пилипенко вилучили цифровий фотоапарат і знімки секретних документів. Потім український агент був негласно – відповідно до “загальноприйнятої між спецслужбами практики” – депортований з Росії.

27 січня він призначив співробітникові ФСБ зустріну на українській території, заявивши, що має в своєму розпорядженні відомості “про наявність безпосередньої загрози безпеки російським військовим об’єктам у Придністров’ї”. Саме на цій зустрічі і було вироблено затримання агента ФСБ українськими спецслужбами.

У ЦГЗ ФСБ також виразили здивування з приводу того, що “керівництво СБУ поспішило додати розголосу даний інцидент, оскільки зазвичай подібного роду ситуації врегулюються по лінії взаємодії спецслужб”.

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко повідомив про затримання декількох агентів ФСБ 2 лютого 2010 року. Саме затримання, за версією української сторони, сталося 27 січня. Голова СБУ також повідомив, що кілька місяців тому затримані співробітники ФСБ викрали в Придністров’ї громадянина України, доставили його на військову базу і змусили з ними співробітничати.

Лента.ру

СБУ Україна ФСБ Росії Шпигунство