fbpx
Мінімальна потреба війська на 2010 – 19,8 млрд. грн

Мінімальна потреба війська на 2010 – 19,8 млрд. грн

Держбюджет ЗСУ Україна

“Державною програмою розвитку Збройних Сил України на 2006 – 2011 роки передбачено створення невеликого сучасного професійного війська. Це наша мета і вона залишається незмінною”. На цьому сьогодні, 2 грудня, наголосив начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Іван Свида під час традиційної щорічної зустрічі з представниками військово-дипломатичного корпусу, акредитованого в Україні.

Але фінансово-економічна криза та інші аспекти внесли суттєві корективи в процес реалізації цієї Державної програми. Тому Генеральним штабом Збройних Сил України ініційовано внесення змін до неї. Ці зміни повинні забезпечити адекватні загрозам спроможності Збройних Сил України на перехідний період до членства в НАТО, – підкреслив генерал-полковник Іван Свида.

Як він додав, в змінах до Державної програми передбачається уточнити кількісні і якісні показники, заходи з оновлення Збройних Сил відповідно до сучасних тенденцій збройної боротьби, реальні темпи переходу на контрактний принцип комплектування та інші питання.

Безумовно, подальший розвиток Збройних Сил залежить від достатнього та ритмічного ресурсного забезпечення, – підкреслив Головнокомандувач Збройних Сил України.

Так, за його словами, нормативна потреба Міністерства оборони України на 2010 рік становить близько 31 мільярда гривень, які забезпечать збалансоване утримання, підготовку та розвиток Збройних Сил.

Враховуючи сьогоднішній стан у державі, у бюджетному запиті на 2010 рік ми визначили суму у 19,8 мільярдів гривень, що становить мінімально необхідну потребу. Сподіваємося, що потреби Збройних Сил будуть все ж таки задоволені на цьому визначеному рівні, – висловив сподівання начальник Генерального штабу Збройних Сил України.

У той же час він підкреслив, що при будь-якій фінансовій ситуації курс залишиться незмінним.

Збройні Сили України продовжуватимуть виконання міжнародних зобов’язань і робитимуть усе необхідне для забезпечення національної та міжнародної безпеки, – наголосив начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Іван Свида.

Держбюджет ЗСУ Україна