fbpx
Маловідомі факти з оборони Донецького аеропорту: підвіз піску

Маловідомі факти з оборони Донецького аеропорту: підвіз піску

104-й автобат Донецький аеропорт (ДАП) Російська агресія

Наразі один з найбільш відомих епізодів бойових дій на Донбасі є оборона Донецького аеропорту, проте навіть через більш ніж 2 роки залишаються маловідомі факти його оборони.

Так серед фотографій зроблених там багато хто має пам’ятати ось цю:

Вантажівки МАЗ, саме по ній бойовики з “Сомалі” у листопаді 2014 року вели вогонь під час руху колони восени 2014 року:

Вдень по відкритій місцевості, на неброньованому авто, на відстані у 150 метрів від противника водій самоскида доставляв захисникам терміналу мішки з піском. З котрого потім облаштовували вогневі точки у терміналах:

На жаль авто здійснило дорогу в одну сторону – вже після розвантаження кулі влучили в двигун та машина стала. Водія евакуювали.

Цей МАЗ був мобілізованою технікою зі складу черкаського автобатальйону, котрий за декілька місяців після початку російської агресії був нановосформований та складався переважно з військовослужбовців призваних по мобілізації.

Водій цього МАЗу не був першим відчайдухою, що вдався до подібного на неброньованій вантажівці доставити пісок захисникам ДАПу. Блогер Андрій Шор, що приймав участь в обороні Донецького аеропорту у 2014 році, опублікував у себе на сторінці світли КамАЗу все того ж черкаського автобату, котрий наприкінці жовтня 2014 року зміг доставити до терміналів пісок та повернутися назад.

В коментарях до посту навіть знайшли фотографію з кабіни цього КамАЗу зроблене його водієм під час вивантаження поблизу нового терміналу Донецького аеропорту:

Під час повернення машина піддалась шквальному обстрілу, одна з фотографій демонструє влучання у бронежилет, що висів на дверці машини і був імпровізованим бронюванням:

104-й автобат Донецький аеропорт (ДАП) Російська агресія