fbpx
Військово-повітряні Сили Ізраїлю нанесли удари по цілям в Сирії

Військово-повітряні Сили Ізраїлю нанесли удари по цілям в Сирії

Близький Схід Ізраїль Світ Сирія Хізбалла ЦАГАЛ

Сьогодні, близько 2:40 Військово-повітряні Сили Ізраїлю нанесли повітряні удари по цілям у Сирії.

Згідно з повідомленням арабських ЗМІ була атакована автомобільна колона в районі ель-Каламун неподалік кордону з Ліваном, що перевозила озброєння для шиїтського угрупування “Хізбала”.




Сирійське державне інформаційне агентство SANA розповсюдило заяву командування збройних сил цієї країни, що близько 2:40 повітряний простір Сирії порушило 4 літака які залетіли зі сторони Лівану. Після нанесення ними ракетно-бомбового удару по ним відпрацювали засоби ППО Сирії. За інформацією агенства один літак сирійським урядовим ППО вдалось збити.

Прес-служба ЦАХАЛ цю інформацію спростовує та каже, що по успішному завершенні бойового завдання  на зворотньому шляху ізраїльські літаки були обстріляні сирійськими системами ППО – комплексами С-200. На що спрацювала ізраїльська система протиракетної захисту, і ракета “Хец-2” збила одну з сирійських ракет.

Жителі селища Ірбід публікують фотографії уламків від ракети, щоправда поки не зрозуміло чи то залишки від збитої С-200, чи від ракети “Хец-2” яка її знищила.

Як повідомляють місцеві ЗМІ – о 2:43 спрацювала система повітряної тривоги, увімкнена з метою аби уламки від ракет не завдали шкоди цивільному населенню.

 

Близький Схід Ізраїль Світ Сирія Хізбалла ЦАГАЛ