fbpx
На Київщині поліцейські встигли доправити потерпілого з ножовим пораненням сонної артерії до лікарні.

На Київщині поліцейські встигли доправити потерпілого з ножовим пораненням сонної артерії до лікарні.

Національна поліція Перша медична допомога

Коли правильна підготовка врятувала життя – на Київщині поліцейські встигли доправити потерпілого з ножовим пораненням сонної артерії до лікарні.

Попередньо поліцейські наклали пов’язку, однак кровотеча була сильною. Затиснувши пальцями центральні судини на шиї, хлопця поклали у службовий автомобіль, і якнайшвидше доправили пораненого до лікарні. Там медикам вдалося врятувати йому життя, не зважаючи на велику крововтрату та тяжке поранення.

Скривавленого, з ножовим пораненням сонної артерії, поліцейські встигли доправити потерпілого до лікарні, коли відлік часу ішов на секунди. Тільки завдячуючи небайдужості перехожого, який нещодавно повернувся з АТО, та професійним діям поліцейських, медикам вдалося врятувати життя 19-річному хлопцю.

Місцевий житель Боярки близько 2-ї години ночі повертався додому, коли побачив на тротуарі пораненого хлопця. Не зволікаючи часу, він перший кинувся йому на допомогу. Компанію молодих людей, які стояли осторонь, чоловік попросив викликати швидку та поліцію.

Отримавши повідомлення про правопорушення, наряд групи реагування патрульної поліції Києво-Святошинського відділу поліції скерував автомобіль за вказаною адресою. Рухаючись вулицею міста, правоохоронці помітили молодого чоловіка, у якого був одяг у крові. Передавши орієнтування та прикмети особи, яка може бути причетна до нанесення тілесних ушкоджень, поліцейські прибули на місце події.

Там побачили чоловіка, який надавав допомогу пораненому. Поліцейські наклали пов’язку, однак кровотеча була сильною. Оцінивши складну ситуацію, без вагань прийняли єдине правильне рішення – не чекати швидку медичну допомогу. Затиснувши пальцями центральні судини на шиї, хлопця поклали у службовий автомобіль, і якнайшвидше доправили пораненого до лікарні. Там медикам вдалося врятувати йому життя, не зважаючи на велику крововтрату та тяжке поранення.

Як з’ясувалось, тієї ночі хлопець під час бійки хотів заступитися за свого товариша, коли хтось із компанії дістав розкладного маленького ножика. Згідно орієнтуванню, нападника затримав наряд патрульної поліції на одній з вуличок міста.  Ним виявився 24-річний місцевий житель. У нього вилучено речовий доказ – розкладний ніж, яким він наніс поранення.

За даним фактом слідчим відділом Києво-Святошинської поліції відкрито кримінальне провадження за  ст.15  (замах на злочин) та за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

За інформацію прес-служби Національної поліції в Київській області

Національна поліція Перша медична допомога