fbpx
В Пентагоні заявляють про “беззаперечні” зв’язки лідера Лівії з РФ

В Пентагоні заявляють про “беззаперечні” зв’язки лідера Лівії з РФ

Лівія РСБ-Груп Світ ФСБ Росії

Командуючий збройними силами США в Африці Томас Вальдхаузер на прес-конференції заявив про “беззаперечні” зв’язки фельдмаршала Халіфа Хафтара, верховного головнокомандувача військ Лівії, та РФ – передає агентство Reuters

Раніше агентство повідомляло про прибуття підрозділів сил спеціальних операцій РФ та підрозділу з БПЛА на захід Єгипту до кордону з Лівією. Але тоді цю інформацію спростувало міністерство оборони РФ.

Вже зараз в мережі з’явились світлини приватної військової компанії з РФ «РСБ-Груп» у Лівії:

Ця приватна компанія спеціалізується на розмінуванні та інших військових операціях, її голова – колишній офіцер ФСБ Олег Криніцин.

Світлини ж з співробітниками «РСБ-Груп» зняті на території цементного заводу компанії LCC (Libyan Cement Company), як повідомляють в останній – проводились роботи з розмінування території підприємства із залученням іноземної компанії.

Також додамо, що на прес-конференції Томас Вальдхаузер сказав, що були спроби Росії вплинути на Лівію. «Вони знаходяться на землі та намагаються впливати на події. Ми з великою стурбованістю спостерігаємо за тим, що вони роблять. І ви знаєте, що крім військової сторони цього, ми бачили деяку недавню активність в сфері бізнесу».

Тому можна говорити, що мова йде про намагання вплинути на ситуацію в Лівії через залучення підконтрольних РФ компаній і наявність доказів цьому у Пентагоні.

Два тижні тому ми повідомляли вже про загострення ситуації в Лівії  тоді до протидії вуличним заворушенням в столиці Лівії Тріполі залучили танки.

Лівія РСБ-Груп Світ ФСБ Росії