fbpx
Ситуація в зоні проведення військової операції на Донбасі за 8 травня 2017 року

Ситуація в зоні проведення військової операції на Донбасі за 8 травня 2017 року

Донбас
За минулу добу 8 травня 2017 року в зоні проведення військової операції на Донбасі відбулось 50 бойових зіткнень з російсько-терористичними військами.
 
 
ОТУ “Донецьк” – з мінометів калібру 120-мм та 82-мм ворог бив по позиціях сил АТО поруч Кам`янки. Вогнем 120-міліметрових мінометів накривав захисників Невельського та Троїцького, а по оборонцях Луганського гатив з гранатометів різних систем. Зі 120-ти та 82-х міліметрових мінометів та гранатометів ворог обстрілював позиції під Верхньоторецьким. По опорних пунктах поблизу Авдіївки противник вів вогонь з мінометів калібру 120-мм та 82-мм, гранатометів та великокаліберних кулеметів. По позиціях неподалік населених пунктів Зайцеве та Піски ворог застосовував 82-міліметрові міномети, озброєння БМП, гранатомети різних систем та стрілецьку зброю. З великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї противник обстрілював захисників Новгородського.
 
ОТУ “Маріуполь” – вогнем мінометів калібру 120-мм та 82-мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї ворог накривав позиції поруч Павлополя. Артилерійські системи калібру 122-мм, 120-міліметрові міномети, гранатомети та стрілецьку зброю противник застосовував по опорних пунктах неподалік Гнутового. З 82-міліметрових мінометів, озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї ворог гатив по опорних пунктах морських піхотинців під Водяним. З мінометів калібру 120-мм та 82-мм, гранатометів та кулеметів великих калібрів противник бив по оборонцях Красногорівки, а з гранатометів різних систем вів вогонь по захисниках Широкиного та Чермалика. З мінометів калібру 82-мм та протитанкових гранатометів противник гатив по позиціях неподалік Мар’їнки. Зі стрілецької зброї ворог обстрілював опорні пункти в поруч Гранітного. В районі Новотроїцького діяли ворожі снайпери.
 
ОТУ “Луганськ” – з артилерійських систем калібру 122-мм підрозділи російсько-окупаційних військ гатили по опорних пунктах поблизу Новозванівки. 120-міліметрові міномети та автоматичні гранатомети противник застосував поблизу Кримського, а з мінометів калібру 82-мм та гранатометів різних систем бив по опорних пунктах під Троїцьким. З протитанкових гранатометів ворог вів вогонь по позиціях поруч населеного пункту Жовте. Гранатомети різних систем та стрілецьку зброю противник застосовував по захисниках Станиці Луганської та Валуйського, а зі стрілецької зброї обстрілював опорні пункти в районі Донця.
 
Загалом протягом минулої доби через контрольні пункти в`їзду-виїзду лінію розмежування перетнули 22,4 тисячі осіб та 3,9 тисяч транспортних засобів:
 
«Майорське» – 5625 осіб та 870 транспортних засобів;
«Мар’їнка» – 6470 осіб та 1440 транспортних засобів;
«Новотроїцьке» – 4400 осіб та 1025 транспортних засобів;
«Гнутове» – 2070 осіб та 570 транспортних засобів;
«Станиця Луганська» – 3880 осіб.
 
 

Донбас