fbpx
Ситуація в зоні проведення військової операції на Донбасі за 15 травня 2017 року

Ситуація в зоні проведення військової операції на Донбасі за 15 травня 2017 року

Донбас
За минулу добу 15 травня 2017 року в зоні проведення військової операції на Донбасі відбулось 37 бойових зіткнень з російсько-терористичними військами. Впродовж минулої доби двоє військовослужбовців ЗС України отримали поранення.
 
 
ОТУ “Маріуполь” – зафіксовано 12 ворожих обстрілів. На цьому напрямку бойовики найчастіше обстрілювали наші опорні пункти в районі Широкиного. Проте здебільшого використовували стрілецьку зброю. Неподалік Гнутового вони били з автоматичних станкових гранатометів. А на ділянці лінії розмежування, що розташована ближче до тимчасово окупованого Донецька, противник вів вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів по наших позиціях поблизу Красногорівки та Новомихайлівки.
 
ОТУ “Донецьк” – тут проросійські бандформування здійснили найбільше обстрілів підрозділів сил АТО. Найчастіше обстрілювали наші позиції на околиці Авдіївки. Використовували 82-мм міномети, озброєння БМП, гранатомети та стрілецьку зброю. З таких же засобів ураження бойовики вчора ввечері вели вогонь по українських позиціях в районі Пісків, Верхньотороцекого, Новгородського, Майорська та Зайцевого. Окрім того, біля Зайцевого незаконні збройні формування били з 120-мм мінометів.
 
ОТУ “Луганськ” – впродовж минулої доби зафіксовано 10 епізодів застосування бойовиками зброї. В тім, саме на цьому напрямку противник найбільш активно використовував артилерійські системи калібру більше 100 мм. Так, ввечері бойовики били зі 120-мм мінометів по наших опорних пунктах поблизу Новозванівки, Новоолександрівки та Троїцького. Неподалік Троїцького бойовики також застосували ствольну артилерію калібру 122 мм. Водночас, в районі цих же населених пунктів противник вів вогонь і з легшого озброєння – гранатометів, кулеметів та мінометів калібру 82 мм.
 
Загалом за минулу добу лінію розмежування через контрольні пункти в`їзду-виїзду, що в районі проведення АТО, перетнули 31,7 тисяч осіб та 4,5 тисяч транспортних засобів:
 
«Майорське» – 7230 осіб та 960 транспортних засобів;
«Мар’їнка» – 8165 осіб та 1465 транспортних засобів;
«Новотроїцьке» – 6315 осіб та 1285 транспортних засобів;
«Гнутове» – 3470 осіб та 810 транспортних засобів;
«Станиця Луганська» – 6510 осіб.

Донбас