fbpx
Ракетні випробування Пхеньяна обговорять на саміті G7

Ракетні випробування Пхеньяна обговорять на саміті G7

Корейський півострів Південна Корея (Республіка Корея) Північна Корея (КНДР) Ракетобудування Світ

Південна Корея закликала свого сусіда, Північну Корею, зупинити провокації після того, як Пхеньян знову запустив балістичну ракету. У Сполучених Штатах твердять, що це була ракета середнього радіусу дії.

Минулого тижня Північна Корея також запустила ракету середнього радіусу дії і, за словами аналітиків, запуск був успішним.

“Сьогодні Північна Корея запустила балістичну ракету. Пхеньян знову і знову повторює свої провокації, не виправдовує очікування міжнародної спільноти, яке намагається встановити мир і домогтися денуклеаризації Корейського півострова”, – заявили у міністерстві закордонних справ Південної Кореї.

Японія теж стурбована випробуваннями Північної Кореї. Прем‘єр-міністр Сіндзо Абе планує обговорити це на саміті “Великої сімки”:

“Цього тижня запланований саміт “Великої сімки”. Я збираюся серйозно обговорити цю тему і зробити її головною yf порядку денному. Я хочу, щоб “Велика сімка” надала чіткий сигнал Північній Кореї. Наші дії важливо координувати не лише з Південною Кореєю і Сполученими Штатами, а також Китаєм та Росією”.

Це вже десяті випробування Пхеньяна з початку цього року. У 2016 Північна Корея здійснила десятки запусків ракет, а також два ядерні випробування.

 

Euronews

Корейський півострів Південна Корея (Республіка Корея) Північна Корея (КНДР) Ракетобудування Світ