fbpx
На Одещині завершився перший етап міжнародних антитерористичних навчань “Міцний кордон 2017”

На Одещині завершився перший етап міжнародних антитерористичних навчань “Міцний кордон 2017”

«Міцний кордон - 2017» Антитерористичний центр ДПСУ ДСНС ЗСУ НГУ Одещина СБУ

19 травня завершився перший етап міжнародних антитерористичних навчань «Міцний кордон 2017» України та Молдови на території Одеської області .

За легендою навчань, стався підрив будівлі міської ради міста Чорноморськ. Бійці Національної гвардії евакували громадян з епіцентру умовного підриву та забезпечили роботу пожежно – рятувальної служби.

[huge_it_gallery id=”6″]

Для недопущення прориву диверсантів з міста було виставлено дванадцять блокпостів, на найбільш небезпечних напрямках було задіяні військовослужбовці загону спеціального призначення Національної гвардії.

«До навчань залучено три тисячі військовослужбовців та працівників правоохоронних органів. Під час навчань було виявлено три умовні диверсійно-розвідувальні групи та знешкоджено десять «вибухових пристроїв», – підбиваючи підсумки першого етапу навчань, зазначив начальник управління СБУ в Одеській області Олександр Довженко.

Міжнародні україно-молдовські антитерористичні навчання «Міцний кордон 2017» триватимуть до 25 травня.

Нагадаємо, що Антитерористичний центр при Службі безпеки України організовує тактико-спеціальних навчання в рамках міжнародного антитерористичного навчання «Міцний кордон 2017» за участі Національної поліції, НГУ, ДСНС, ДПСУ та ЗСУ.

Мета цих навчань – перевірка ефективності дій силовиків в Одеській області щодо організації та проведення контрдиверсійної та антитерористичної операції.

За інформацією та матеріалами ГіК Південного ТрУ

«Міцний кордон - 2017» Антитерористичний центр ДПСУ ДСНС ЗСУ НГУ Одещина СБУ