fbpx
Польща визначила у оборонній доктрині Росію головною загрозою

Польща визначила у оборонній доктрині Росію головною загрозою

НАТО Польща Світ

Членство в НАТО і ЄС лишається ключовим для безпеки Польщі. А головним джерелом нестабільності в регіоні стала Росія. Про це йдеться в оборонній доктрині Польщі, яка передбачає посилення оборонних можливостей, нарощення сил стримування, а також проведення змін у системі командування.

Як повідомляє Rzeczpospolita, міністр оборони Антоні Мацерєвич представив доктрину в Академії військового мистецтва у Варшаві. Вона була сформульована на основі стратегічного огляду оборони, який завершився минулого місяця. З польською оборонною доктриною вже можна ознайомитися на сайті Міноборони країни. Документ також передбачає модернізацію протиповітряної оборони Польщі і посилення артилерійських сил. Пріоритетом для польської армії лишиться підвищення готовності до захисту власної території. Але доктрина також допускає участь в іноземних операціях спільно з союзниками.

Також в документі йдеться про план побудови осередків, які б перешкоджали ворогу просуватися польською територією. Доктрина зауважує, що безпека Польщі перед усім залежить від її Збройних сил. Водночас вона вказує на те, що безпека країни також гостро залежить від енергетичної незалежності. Головним джерелом загроз для Польщі доктрина вважає агресивну політику Росії, її порушення міжнародних законів, застосування грубої сили проти інших країн, а також спроби дестабілізувати НАТО і ЄС.

ДТ

НАТО Польща Світ