fbpx
У структурі ЗСУ створюється підрозділ по захисту від кібератак – Полторак

У структурі ЗСУ створюється підрозділ по захисту від кібератак – Полторак

Міністерство оборони (МОУ) Міністр оборони Степан Полторак

У структурі Збройних сил України буде створено спеціальний підрозділ з кіберзахисту, заявив міністр оборони України Степан Полторак.

“У різних країнах такі структури підпорядковані різним підрозділам. У Литві вони підпорядковані Міноборони, і вони відповідають за безпеку саме цього відомства і дають рекомендації всім іншим відомствам. У нас є певна система, чи буде об’єднання її навколо одного відомства – це рішення керівництва країни. але робота йде дуже серйозна, на рівні РНБО”, – розповів глава військового відомства в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.

За словами Полторака, вже сьогодні “створюються підрозділи, мережа, програмне забезпечення, щоб захистити Україну від кібератак”.

“Радник від НАТО допомагає нам створювати таку структуру в Міноборони, поки що це на рівні дорадчої допомоги, але я сподіваюся, що буде ще й матеріальна. На сьогодні кіберзахист – це прерогатива СБУ, але готівковими коштами та силами ми будемо забезпечувати це на нашому рівні. Робота зі створення такого підрозділу вже триває”, – зазначив міністр.

Дзеркало Тижня

Міністерство оборони (МОУ) Міністр оборони Степан Полторак