fbpx
Арсен Аваков: У Мелітополі затримані 25 підозрюваних у дестабілізації ситуації в місті

Арсен Аваков: У Мелітополі затримані 25 підозрюваних у дестабілізації ситуації в місті

Держзрада Затримання МВС СБУ

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив про те, що в місті Мелітополі Запорізької області були затримані 25 осіб, підозрюваних в участі в дестабілізації обстановки в місті, підготовці збройних дій, серії зухвалих кримінальних злочинів і підпалів, скоєних з початку весни.

«З березня 2017 року Мелітополі почалися масові підпали аптек і торговельних наметів, потому – будівлі міськвиконкому, грабежі, розбої, викрадення людей. 9 травня були спроби перетворити мирну акцію в масову бійку. Водночас містом навмисно поширювалися чутки, що влада не контролює ситуацію в регіоні, не може впоратися зі зростанням злочинності», – підкреслив Арсен Аваков.

Деталі операції на відео:


За словами глави МВС, для стабілізації ситуації в місті та знешкодження зловмисників була розроблена спільна операція Національної поліції, Служби безпеки та прокуратури.

«16 червня затриманий ватажок організованого злочинного угруповання Туча і четверо його спільників, які займалися вимаганням, викраденням людей і контролювали кілька спортивних клубів, де, за оперативною інформацією, готували« бійців». Усі затримані заарештовані на два місяці. Протягом наступних днів затримані ще 20 осіб, підозрюваних у скоєнні кримінальних злочинів», – поінформував про проміжні підсумки спецоперації Арсен Аваков і додав, що під час обшуків вилучені зброя, боєприпаси, шоломи, маски, перуки, підроблені номери авто.

Також міністр внутрішніх справ наголосив, що, на думку Служби безпеки України, кримінальна складова аж ніяк не основа діяльності злочинного угруповання, яке вочевидь курувалася з РФ.

«Паралельно з кримінальними статтями відкрите кримінальне провадження за ст. 111 КК «Державна зрада». На думку СБУ, «діяльність» групи спрямовувалася кураторами з Росії. 20 червня силові структури спільно провели 10 обшуків в рамках вже цього кримінального провадження: вилучені зброя й вибухівка», – повідомив глава МВС.

За його словами, спецоперація триває – і кількість підозрюваних зростає: крім кримінальних елементів, серед них представники політикуму Запорізької області, колишні народні депутати.

На думку міністра внутрішніх справ України, діяльність цієї організованої групи не що інше, як інструмент гібридної війни. Арсен Аваков запевнив, що правоохоронці будуть рішуче реагувати на подібні підступи.

За матеріалами Департаменту комунікації МВС України

Держзрада Затримання МВС СБУ