fbpx
Держдепартамент США: світ прагне знати, що відбувається на Донбасі

Держдепартамент США: світ прагне знати, що відбувається на Донбасі

Держдепартамент США Російська агресія Світ Україна-США

Керовані Росією сепаратисти намагаються не дозволити міжнародній спільноті побачити, що відбувається на сході України”, – заявила прес-секретар Державного департаменту під час брифінгу 22 червня.

«Сполучені Штати глибоко занепокоєні тривожною тенденцією до насильства і залякувань Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ з боку керованих Росією сепаратистів на сході України. Останній випадок 20 червня включав залякування, погрози та постріли в машини місії, що від’їжджала», – сказала речниця Держдепу.

​Від імені США, Гедер Науерт закликала Росію використати свій вплив, припинити залякування і дозволити повний та вільний доступ спостерігачів ОБСЄ. «Нам відомо, що Росія керує так званими сепаратистами (на Донбасі), фінансує та навчає їх», – додала Науерт.

“Інформація від спостерігачів ОБСЄ є одним з надійних джерел, через яке як ми, так і світ можуть побачити, які спустошення відбуваються в цій частині України”, – додала Науерт, наголосивши, що “світ хоче, щоб спостерігачі ОБСЄ могли справедливо та точно повідомляти про ситуацію на місці”, – йдеться в заяві

Науерт також наголосила на необхідності припинення вогню: “тривале і надійне припинення вогню нагально необхідне, щоб полегшити страждання людей і створити можливості для виконання Мінських угод”.

 

Голос Америки

Держдепартамент США Російська агресія Світ Україна-США