fbpx
Ситуація в зоні проведення військової операції на Донбасі за 9 липня 2017 року

Ситуація в зоні проведення військової операції на Донбасі за 9 липня 2017 року

Донбас
За минулу добу 9 липня 2017 року в зоні проведення військової операції на Донбасі відбулось 38 бойових зіткнень з російсько-терористичними військами. Попри підвищення ворожої вогневої активності, жоден український воїн вчора внаслідок бойових дій не постраждав.
 
 
ОТУ “Маріуполь” Ця ділянка лінії бойового зіткнення вчора була найгарячішою. Підконтрольні Росії гібридні озброєні банди 20 разів порушували режим припинення вогню. Зокрема, з 82-мм мінометів бойовики обстрілювали наші позиції в районі Березового, Новотроїцького, Красногорівки та Новомихайлівки. Там же, а також поблизу Широкиного, Водяного, Павлополя, Гнутового та Мар’їнки, кремлівські найманці методично обстрілювали українських армійців з гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї, на окремих ділянках – з озброєння БМП.
 
ОТУ “Донецьк” Тут проросійські незаконні збройні формування відкривали вогонь по підрозділах сил АТО 8 разів. Майже всі ці збройні провокації зафіксовані у передмісті Авдіївки. Особливо ворог знахабнів із настанням сутінок, коли з майже усього наявного у нього піхотного озброєння, а також мінометів калібрів 120 й 82 мм, почав обстрілювати одразу декілька наших опорних пунктів на підступах до цього міста. Окрім того, вже пізно ввечері бандити з протитанкових гранатометів обстріляли один з підрозділів Українського війська, що тримає оборону неподалік Верхньоторецького.
 
ОТУ “Луганськ” На даній частині фронту вчора також було неспокійно. Про що свідчать 10 фактів застосування російсько-терористичними бандформуваннями зброї проти наших підрозділів. Обстрілявши ще зранку зі 120-мм мінометів позиції ЗС України в районі Кримського та Новотошківського, окупанти продовжили обстріли вдень. Зокрема, зі стрілецької зброї бойовики вели вогонь поблизу селища Жовте, двічі обстрілювали оборонців Кримського з гранатометів та великокаліберних кулеметів, а в районі Малинового били з підствольних гранатометів. Ввечері бандити з піхотного озброєння обстрілювали укріплення українських армійців біля Донця та Золотого. Неподалік Новоолександрівки злочинців били з БМП. А військовослужбовців ЗС України, котрі тримають оборону в районі Новозванівки, загарбники пізно ввечері обстріляли з 82-мм мінометів, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.
 
 
 
Загалом протягом минулої доби через контрольні пункти в`їзду-виїзду лінію розмежування перетнули 32,3 тисяч осіб та 5,1 тисяч транспортних засобів:
 
«Майорське» – 7203 осіб та 1040 транспортних засобів;
«Мар’їнка» – 8205 осіб та 1745 транспортних засобів;
«Новотроїцьке» – 6755 осіб та 1507 транспортних засобів;
«Гнутове» – 3505 осіб та 839 транспортних засобів;
«Станиця Луганська» – 6700 осіб.

Донбас