fbpx
Пакистан розпочав військову операцію проти ІДІЛ поблизу афганського кордону

Пакистан розпочав військову операцію проти ІДІЛ поблизу афганського кордону

«Ісламська Держава» (ІДІЛ) Афганістан Пакистан Світ

Пакистан у неділю, 16 липня, заявив про початок нової військової операції проти “Ісламської держави” (ІД) поблизу кордону з Афганістаном. Піхотна дивізія за підтримки авіації та артилерії веде наступ у напівавтономному агентстві (регіоні) Хайбер на півночі країни, повідомив генерал-майор Асіф Гафур. За його словами, Пакистан звернувся до афганської влади із закликом провести аналогічну операцію зі свого боку кордону, в провінції Нангархар, яка є оплотом для ІД, – повідомляє DW

Пакистан закликав уряд Афганістану провести аналогічну військову операцію проти “Ісламської держави”.

Ще однією метою операції є зупинка безконтрольного пересування людей через кордон між Нангархаром та Хайбером. Афганістан та Пакистан уже тривалий час обмінюються звинуваченнями у недостатніх зусиллях щодо боротьби з ісламістами у прикордонних регіонах.

Двома днями раніше терористи-смертники “Ісламської Держави” атакували військовий табір у Хайбері, але атаку було успішно відбито. А у червні на ринку пакистанського міста Парачинара поблизу кордону з Афганістаном прогримів подвійний вибух, від якого загинули десятки мирних жителів. Тоді відповідальність за напад взяло на себе екстремістське сунітське угруповання “Лашкар-е Джангві”.

 

 

«Ісламська Держава» (ІДІЛ) Афганістан Пакистан Світ