fbpx
“Shabla — 2017“ – українські ракетники провели чергові бойові стрільби

“Shabla — 2017“ – українські ракетники провели чергові бойові стрільби

«Шабла-2017» ПС ЗСУ ХНУПС

18 липня, на зенітному полігоні “Шабла“ Військово-Повітряних Сил Збройних Сил Республіки Болгарія на завершення практичної фази міжнародних тактичних навчань з бойовою стрільбою “Shabla — 2017“, відбувся день високоповажних осіб та медіа-день.
Присутні гості, та представники засобів масової інформації мали можливість побачити практичні дії наземної та повітряної компоненти тактичних навчань.
За ходом виконання заходів тактичного навчання спостерігали Президент Республіки Болгарія Румен Радев, з української сторони начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко, та командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-полковник Сергій Дроздов.
Цього дня, практичні заходи розпочалися з польотів літаків бойової авіації Військово-Повітряних Сил Збройних Сил Республіки Болгарія, які відпрацювали комплекс завдань по повітряним та надводним цілям. Продовжилися тактичні навчання з бойових пусків, які виконувалися з систем протиповітряної оборони США, Сербії та Республіки Болгарія.
Кульмінаційним моментом стали бойові стрільби системи С-300, котрі вдруге успішно виконали підрозділи зенітних ракетних військ Повітряних Сил Збройних Сил України, які очолювали підполковники Миколи Дзяман та Олександр Липовий.
За словами генерал-полковника Сергія Дроздова, бойові пуски здійснено успішно, а особовий склад зенітних ракетних підрозділів отримали хорошу практику у виконанні бойових стрільб на іноземному полігоні.
По завершенню бойових стрільб відбулося офіційне закриття тактичних навчань з бойовою стрільбою“Shabla — 2017“. Керівництвом навчань кращі бойові розрахунки було нагороджено пам’ятними знаками командувача Військово-Повітряних Сил Збройних Сил Республіки Болгарія.
Високо оцінив рівень підготовки зенітних ракетних підрозділів і начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко. По завершенню стрільб він особисто зустрівся з військовослужбовцями Повітряних Сил, та подякував їм за належну підготовку до тактичних навчань, а також висловив впевненість в тому, що досвід набутий під час цих навчань слугуватиме в подальшому хорошою школою під час проведення подібних тренувань у своїй державі.
– Сьогодні наші зенітні ракетні підрозділи завершили бойові пуски на зенітному полігоні Республіки Болгарія, які проходили спільно з іншими країнами, продемонстрували при цьому належний вишкіл,– зазначив генерал армії України Віктор Муженко.
За його словами, це дасть можливість в подальшому втілювати набутий досвід бойових стрільб за кордоном у системі бойового навчання.
Також начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України висловив впевненість в тому, що сьогодні у підрозділах зенітних ракетних військ є можливість нарощувати матеріально-технічну базу і продовжувати здійснювати бойові пуски у себе в державі, на тих полігонах, які сьогодні підготовлені для проведення подібних заходів бойового навчання.

Прес-центр Командування Повітряних Сил ЗС України

«Шабла-2017» ПС ЗСУ ХНУПС