fbpx
Німеччина отримає 5 нових корветів класу Braunschweig за 2.4 млрд євро

Німеччина отримає 5 нових корветів класу Braunschweig за 2.4 млрд євро

ВМС Німеччини Корвети Суднобудування Флот

Німецька організація із закупівель оборонних відомств BAAINB ухвалила контракт на суму 2,4 мільярда євро на будівництво п’яти нових корветів класу Braunschweig (K130).

Будуватиме їх консорціум ARGE K130, до складу якого увійшли підприємства Lürssen Werft, ThyssenKrupp Marine Systems та German Naval Yards Kiel. Очікується, що всі п’ять корвета Німеччина отримує до 2025 року.

Військово-морські сили Німеччини вже експлуатує п’ять корветів класу K130, це означає, що нові корвети будуть побудовані у звичній конструкції, але будуть мати більш сучасне обладнання.

Спочатку Міністерство оборони Німеччини оголошувало вартість у 1.5 млрд євро за 5 корветів, що в перерахунку – 300 млн євро за один корвет, проте кораблебудівельники вимагали 2.9 млрд за цю ж кількість кораблів(580 млн за один корвет). Проте сторонам вдалось домовитись на 2.4 млрд євро, що на 900 млн більше від початку озвучене міністерством.

 

Ці корвети мають довжину 90 метрів. Вони обладнані двома дистанційно керованими, повністю автоматичними гарматами Mauser MLG27 27 мм та однією 76 мм гарматою OTO Melara.

Корвети цього класу також мають вертолітну платформу та оснащені зенітними ракетами Rolling Airframe Missile.

ВМС Німеччини Корвети Суднобудування Флот