fbpx
Швеція проводить найбільші за останні 23 роки військові навчання

Швеція проводить найбільші за останні 23 роки військові навчання

Балтія Навчання Швеція

У Швеції тривають найбільші за останні 23 роки військові навчання, до військових маневрів залучено близько 20 тис. осіб, про це повідомляє УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Військові навчання “Аврора-17” пройдуть на острові Готланд, поблизу Стокгольма і Гетеборга, а також на озері Меларен за участю Фінляндії та країн НАТО.

“Аврора – найбільша операція за останні 23 роки, в якій будуть взаємодіяти ВПС, морська піхота і армія. Ці маневри – важливий сигнал у сфері оборонної політики. Вони допоможуть нам убезпечитися від різних інцидентів і більш точно оцінити нашу обороноздатність”, – заявив міністр оборони Швеції Петер Хультквіст.

Серед іноземних учасників маневрів – 1400 військових зі США, а також солдати з Данії, Естонії, Литви, Норвегії, Франції та Фінляндії, яка, як і Швеція, не є членом НАТО. 

Командуючий шведського війська Мікаель Біден прокоментував початок маневрів як “ситуація з безпекою у регіоні погіршилась”

Останні роки Швеція скорочувала витрати на оборону, але з початком агресії РФ проти України, у Швеції переглянули свою військову доктрину

Сьогодні Росія – це країна, яка впливає на загальну ситуацію в Європі з точки зору безпеки своїми діями – анексія Криму та військовий конфлікт на сході України, тому зрозуміло, що ми відслідковуємо за діями Росії, – заявив Біден

А в березні цього року в країні знову ввели військовий призов.

Швеція одна з небагатьох європейських країн яка не входить до НАТО, проте співпраця з блоком була розпочата ще у 1949 році. Як член Європейського Союзу, Швеція виступає провідною країною для бойових груп ЄС, а також має співробітництво та спільні навчання з НАТО в рамках членства у Партнерстві заради миру і в Раді Євро-Атлантичного Партнерства.

 

Балтія Навчання Швеція