fbpx
ХТЗ виготовлятиме техніку на шасі МТЛБ для М’янми

ХТЗ виготовлятиме техніку на шасі МТЛБ для М’янми

Азія Бронетехніка М'янма МТ-ЛБ ОПК Світ

Видання Status Quo повідомляє з посиланням на директора Харківського тракторного заводу Андрія Коваля, що завод виконає замовлення М’янми на поставку всієї номенклатури техніки на шасі МТЛБ.

Окрім базової версії цього багато цільового тягача з можливістю здійснювати буксирування різних артилерійських систем та перевезення 11 чоловік десанту, є версії бойових машин на базі МТ-ЛБ

 

М’янма вже має на своєму озброєні 26 таких машин, поставлених в рамках контракту підписаного у 2006 році та виконаного у наступному, коли отримали 10 МБ-ЛБ з бойовим модулем “Шквал” та 2009 року, коли Збройні сили М’янми отримали ще 16 машин.

Багатоцільовий тягач МТ-ЛБ випускався на Харківському тракторному заводі 60-х років, у 1964 році він був прийнятий на озброєння. Застосовувався радянськими військами у війні в Афганістані.

У значних кількостях МТ-ЛБ також поставлявся союзникам СРСР і нейтральним країнам, використовується зараз в ряді регіональних конфліктів, зокрема його дуже часто можна побачити у боях проти “Ісламської Держави” у Сирії та Іраку.

МТ-ЛБ з бойовим модулем “Шквал” окрім встановлення бойового модуля з 30 мм гарматою та ПТРК також отримав більш потужний двигун.

Азія Бронетехніка М'янма МТ-ЛБ ОПК Світ