fbpx
НАТО підтримує миротворчу місію ООН на сході України

НАТО підтримує миротворчу місію ООН на сході України

Балтія Деокупація Єнс Столтенберг ООН Україна-НАТО

НАТО підтримує ідею миротворчої місії ООН на сході України на всій території конфлікту та, зокрема, на ділянці українсько-російського кордону, заявив генсек альянсу Єнс Столтенберг в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

“Для нас присутність озброєних військ ООН на Донбасі – це одна з пропозицій. Ми думаємо, що якщо будуть такі війська на Донбасі на сході України, їм необхідно буде мати доступ до всієї території, включаючи і кордон між Росією та Україною. “, – додав він.

Також він розказав які міри прийняли у НАТО для запобігання можливій агресії РФ:

“Ми бачимо Росію, яка … готова використовувати військову силу проти сусідів, особливо в Україні. Тому ми відповіли у пропорційній зваженій формі, але з високою готовністю сил. Ми втричі збільшили розмір Сил реагування НАТО до 40000 військових.”

Згадав він і результати Варшавського саміту НАТО, після якого було прийнято рішення створити спільні батальйони НАТО у країнах Балтії та Польщі:

“Ми також збільшили кількість військовослужбовців у східних країнах альянсу, з бойовими групами у країнах Балтії та у Польщі. Ми також маємо збільшену присутність у південно-східних країнах альянсу.”

 

Балтія Деокупація Єнс Столтенберг ООН Україна-НАТО