fbpx
Патрульний корабель HMS Severn в останнє відвідає Ньюпорт перед списанням

Патрульний корабель HMS Severn в останнє відвідає Ньюпорт перед списанням

Велика Британія Королівський ВМФ Великої Британії Патрульний корабель Світ Флот

У цю суботу в Ньюпорті відбудеться парад за участі підшефного патрульного корабля HMS Severn (P282), це буде останні відвідини кораблем міста перед списанням.

Корабель був побудований на верфі Vosper Thornycroft, окрім нього у королівському флоті також є ще два корабля цього типу побудови цієї судоверфі – HMS Mersey (P283) та HMS Tyne(P281), всі вони були введені до складу флоту у 2003 році.

Кораблі цього типу призначені для несення служби з охорони рибного промислу і патрулювання морських газових та нафтових родовищ у Британії. Також вони залучались для протидії наркотрафіку у Карибському регіоні, для чого здійснили океанський перехід.

Пізніше у 2007 році Королівські ВМС поповнились ще одним кораблем цього класу – HMS Clyde (P257), але у порівнянні з попередніми 3-ма кораблями цей проект(River Class Batch 1) зазнав змін, зокрема на кормі корабля з’явився обладнаний злітний майданчик для вертольоту.

Візуалізація зовнішнього вигляду HMS Clyde (P257):

Вартість побудови HMS Clyde (P257) – 30 млн фунтів стерлінгів(трохи більше 39 млн доларів) було підписано у 2005 році. Зараз цей корабель несе службу поблизу Фолклендських островів в Атлантичному океані.

Основні характеристики кораблів River Class Batch 1:

Водотоннажність: 1850 тон
Довжина: 81.5 метри
Ширина: 13.5 метри
Швидкість: 21 вузлів(39 км/год)
Автономність: 21 день
Дальність плавання: 10.200 км
Озброєння: автоматична гармата 20 мм або 30 мм, до 5 великокаліберних кулеметів

Велика Британія Королівський ВМФ Великої Британії Патрульний корабель Світ Флот