fbpx
Президент своїм Указом призначив Олександра Мамалуя – суддею Верховного Суду України

Президент своїм Указом призначив Олександра Мамалуя – суддею Верховного Суду України

Верховний Суд України Суд

Минулого року ми повідомляли, що Олександр Мамалуй – суддя господарського суду Харківської області, котрий був призваний під час двох хвиль часткової мобілізації та приймав участь у бойових діях на Донбасі подав свою кандидатуру на посаду судді Верховного Суду України:

Олександр Мамалуй пройшов бойовий шлях в рядах 93-ї механізованої бригади з червня 2014 по березень 2015 року. Він брав участь в боях за Донецький аеропорт, звільнення Авдіївки, Пісків, Опитного та низки інших населених пунктів. Демобілізований у березні 2015 року.

В квітні 2015 мобілізований до лав Прикордонної служби України, де був снайпером контрснайперської групи відділення вогневих засобів мобільної прикордонної застави.

Відповідно до Указу Президента 10 листопада 2017 року “Про призначення суддів Верховного Суду” Мамалуй Олександр Олексійович, призначений суддею Верховного Суду України.

14 листопада керівник Харківської області Юлія Світлична зустрілася з новопризначеним суддею Верховного Суду України та привітала з призначенням

«я дійсно радію вашому призначенню, тому що честь, професійність, характер – це ті риси, якими сьогодні повинні володіти всі судді. Саме від вашого професіоналізму та патріотизму залежатиме те, наскільки швидко зможуть судді повернути довіру людей»

Нагадаємо, що після демобілізації  у липні 2015 року пройшов курси підготовки офіцерів запасу при Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського. Молодший лейтенант запасу. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. До призначення на посаду судді Верховного Суду України був радником голови Харківської ОДА.

 

Верховний Суд України Суд