fbpx
Снайперські гвинтівки McMillan TAC-50 та Surgeon PSR на озброєнні ССО

Снайперські гвинтівки McMillan TAC-50 та Surgeon PSR на озброєнні ССО

ЗСУ ССО ЗСУ

Ukrainian Military Pages у своїй статті виявив важливий факт з раніше оприлюдненого на Zbroya.info документі компанії ТОВ “Ібіс” на ім’я міністра оборони України Степана Полторака, що свідчить про прийняття на озброєння Сил спеціальних операцій Збройних Сил України снайперських гвинтівок McMillan TAC-50 та Surgeon PSR.

Офіційної інформації по цьому факту допоки оприлюднено не було.

Ці гвинтівки по праву називаються найкращими у своєму класі, зокрема з TAC-50 було встановлено декілька світових рекордів

У 2002 року двома канадськими снайперами, озброєні карабінами TAC-50, були встановлені рекорди по ефективної дальності пострілу з попаданням по живій цілі — Аарон Перрі вразив ціль на дистанції 2310 м, а Роб Фарлонг – на дистанції 2430 м. Це перевищує попередній рекорд снайпера корпусу морської піхоти США Карлоса Хэскока, становив 2286 м.

Їх рекорд був перевершений у червні 2017 року, коли канадський снайпер — військовослужбовець 2-ої об’єднаної оперативної групи встановив рекорд, ліквідувавши в Іраку бойовика угруповання «Ісламська держава» з відстані 3540 метрів.

Серія гвинтівок Surgeon PSR була створена для висоточної стрільби на середні та дальні відстані компанією Surgeon Rifles.

Surgeon CSRДо цієї новини відео зі змагань снайперів ССО:

ЗСУ ССО ЗСУ