fbpx
Прикордонники проекту «Нові обличчя кордону» приступили до служби

Прикордонники проекту «Нові обличчя кордону» приступили до служби

ДПСУ Реформа

Прес-служба ДПСУ повідомила, що з сьогоднішнього дня 600 прикордонників першого етапу проекту «Нове обличчя кордону» забезпечуватимуть роботу підрозділів в аеропорту «Бориспіль», залізничній станції «Київ-пасажирський» та в пункті пропуску «Краковець», що на кордоні з Польщею.

Партнерами «Нового обличчя кордону» виступили Посольство США в Україні та Міжнародна організація з міграції.

Офіційний старт конкурсу відбувся наприкінці березня і проходив як серед військовослужбовців Державної прикордонної служби України, так і цивільних громадян України. Для участі в проекті зареєструвались більше 2550 осіб, з яких з числа цивільної молоді – 1580 та 970 – з числа військовослужбовців.

Далі тривало тестування і навчання, яке проходило за програмами, розробленими спільно з експертами Прикордонної варти Республіки Польща, представниками МОМ та посольства США в Україні. Крім того, в рамках проекту іноземні партнери до Навчального центру прикордонного відомства поставили обладнання для оснащення навчальних класів, серед якого комп’ютери для спеціалізованих класів з прикордонного контролю, спеціальні засоби для огляду транспортних засобів та мультимедійне обладнання.

Наступними етапами стане реформування авіаційних пунктів пропуску у Львові, Одесі, Дніпрі, Харкові і пунктів пропуску «Рівне», «Шегині» та «Рава-Руська».

ДПСУ Реформа