fbpx
Яке озброєння зі США вже постачається в Україну

Яке озброєння зі США вже постачається в Україну

Закупівлі США Україна-США

Ми вже публікували матеріали, що у соціальних мережах почали з’являтись знімки різноманітних підрозділів з протитанковими гранатометами RSRL американського виробництва:

Гранатомет PSRL – це створена у США удосконалена версія радянського РПГ-7. Головний директор компанії AirTronic USA Ричард Вендівер розповів українській редакції “Голосу Америки”, що співпраця з Україною розпочалась два роки тому, і перші поставки гранатометів пішли в Україну у 2016-му.

На відміну від очікуваної військової допомоги від США ці поставки здійснюються в рамках комерційних бізнес-контрактів, говорять в посольстві України в США.

«Створення умов для налагодження такої співпраці – це те, чим ми займаємось. Свого часу ми звели компанію AirTronic USA з «Укроборонпромом» і далі вони вже розвивали цю співпрацю», – каже посол України в США Валерій Чалий

За словами директор компанії AirTronic USA Ричарда Вендівера, посольство CША у Києві координує дії з Міноборони України, щоб контролювати, як використовується американська зброя в Україні, тому за умовами контракту Україна не може їх перепродавати чи експортувати закордон.

[huge_it_gallery id=”69″]

 

Компанія AirTronic USA розташована у Техасі та займається випуском різного роду гранатометів – від ручних протитанкових, так і підствольних.

Закупівлі США Україна-США